Information

Välbesökt månadsmöte i januari 2019. Trivsamt mingel med god fika tillhandahållet av Margareta L och Ulf A. Resultatet av den digitala månadstävlingen redovisas här bredvid. Grattis till dom bäst placerade, denna gång med 3 bilder på 3e plats.

Planeringen och kvarstående frågor kring Brutus-arrangemanget 16 jan genomgicks. Om du har fler frågor/synpunkter, kontakta Ingela eller Ann-Christine.

Föreslaget bildspel som välkomst- och ev fikabilder visades och befanns ok.

Här kommer information för rifotävlingen.

Börja med att skaffa användarkonto se nedan  under första punkten och fyll i uppgifterna.

(detta behöver Du också om Du vill gå in på Rfs;s hemsida).

Gå sedan till ladda upp bilder och skicka in dina bilder.

Tävlingsavgiften är 80:- kronor per klass och sättes in på Hyssna fotoklubbs konto 909-4418 märk: Rifo + ditt namn.

Påsiktsbilderna lämnas till Ulf senast den 27 så vi hinner packa dem och skicka.

Sista dag att ladda upp bilder är den 31. Men var ute i god tid innan ifall det blir problem, så att vi kan lösa dem.

Lycka till!

Ingemar

Instruktioner för deltagare

Alla som vill deltaga måste ha ett användarkonto på vår nya hemsida. Ett sådant kan man skaffa genom följande länk: www.rsf-fotoklubbar.org/wp-signup.php?club-key=JKaEsCpR. (Observera att denna länk bara fungerar för din egen klubb.)
Klicka sedan på länken i bekräftelsemailet som kommer och du är klar.

När bildinlämningen är öppen, gå till www.rsf-fotoklubbar.org/laddaupp och ladda upp dina bilder i de tävlingsklasser du önskar delta i.
Skriv ut etiketter för eventuella påsiktsbilder, enligt verktyget som kommer finnas på uppladdningssidan, fäst dem på baksidan av bilderna och lämna dem sedan till tävlingsledaren.

Protokoll från senaste styrelsemöte den 28 dec 2018 ligger tillgängligt för medlemmar, som loggar in.

Komplett program har kommit/kommer till var och en, digitalt via mail eller som programblad (utdelas på mötet 7/1). Är även inlagt på hemsidan under rubriken Program, Medlemsblad, våren 2019.

Bra Julklapp till även Hyssna Fotoklubb hälsar Ulf Arnell från Facebook!

Månadsmötet 3 dec lockade ca 20 medlemmar. Under informationsstunden diskuterades på vilket sätt månadstävlingens bilder skulle presenteras, före eller efter omröstning. Frågan lämnades över till tävlingsskommitten.

Bildvisningen blev till en lärorik insyn i två olika ateljefotografers sätt att arbeta, Ann-Christine i sin hemmaatelje och Leif Johansson i sin proffsatelje i Göteborg (fram till för några år sen).

Den 16 jan 2019 kommer den kände fotografen Brutus Östling till Hyssna Fotoklubb och visar sina bilder och kåserar. Klubben svarar för arrangemanget, där förtäring och en egen fotoutställning ingår. Detta sker i Hyssna Bygdegård.

Se mer information på denna hemsida under rubriken "Program",

Se annonser i Markbladet och på Facebook.

Information/inbjudningar från Ingemar Olsson finns alltid som mail inkl bilagor till var och en.

Några bilder från fotoutställningen på Hyssnadagen:

Protokoll från senaste styrelsemöte den 14 nov 2018 ligger nu som en länk till en word-fil under rubriken "För medlemmar" och sedan "Från styrelsen". Där finns också en rubrik "Notiser"

Höst/vinter-programmet finns nu under "Programfliken"

Mats Wallins Hasselbladskamera (en 500C) med vidvinkel, normal och teleobjektiv har renoverats med gott resultat.

Kameran finns hos Håkan Almkvist och kan lånas av klubbmedlemmar för fotografering.

Film och framkallning därav finns att köpa, Håkan har ett litet lager av 120-film.

Nu har förste låntagaren kommit och lånat kamerautrustningen inkl film! Lycka till Rune!!!

Se program.

Tävlingsbilder

Medlemstävling januari 2019 digitalt, inget tema. Bedömdes av klubbmedlemmar. 3 bilder på 3e plats utan inbördes ordning.

Första plats Reine Johnsson

Andra plats Ingela Olofsson